Sådan laver du et brændeskur

At lave et brændeskur er et projekt, du sagtens selv kan gå i gang med, hvis der er lidt af en handyman gemt i dig. Et brændeskur er nyttigt, da du herved kan opbevare dit brænde på bedste vis. Hvis det er et projekt, som du gerne vil i gang med, kan du læse med videre for at få en generel guide til, hvordan du laver et brændeskur.

Sørg for at have materialer og værktøj klar

Materialerne og værktøjet, du har brug for, vil afhænge af den specifikke konstruktion og størrelse, som du har i tankerne. Men her er nogle grundlæggende ting, du kan overveje at have klar:

Materialer:

 1. Træstolper eller trykimprægnerede stolper til fundamentet
 2. Træbjælker til rammen
 3. Trykimprægnerede brædder til siderne og taget
 4. Tagdækning (tagpap, tagsten, bølgeplader etc.)
 5. Skruer eller søm
 6. Beton til fundamentet

Værktøj:

 1. Sav 
 2. Boremaskine med bits og skruetrækkere
 3. Hammer
 4. Målebånd
 5. Vaterpas
 6. Skovl til at grave fundamentet

 

Kom i gang med at bygge brændeskuret

Start med at planlægge størrelsen på dit brændeskur baseret på mængden af brænde, du vil opbevare samt beslut dig for placeringen. Afmærk området og grav ud til fundamentet og placer betonblokke eller stolper i jorden som fundament.

Monter stolperne på fundamentet og fastgør bjælkerne til toppen af ​​stolperne for at danne rammen. Brug dit vaterpas for at sikre, at rammen er i vater og i vinkel. Fastgør brædderne på rammen og fastgør dem med skruer eller søm. Læg derefter tagbjælker og den valgte tagdækning.

Slut af med at gennemgå konstruktionen for at sikre, at alt er sikkert og stabilt. Mal eller forsegl træet for at beskytte det mod vejrets påvirkning.